DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Kolem dokola Košeticka 2018

Milí kamarádi, známí a sousedé i vy přeshraniční

můžeme Vám s potěšením oznámit, že třetí ročník oblíbené cyklo-turistické akce s názvem Kolem dokola Košeticka se opět vydařil. Děkujeme Vám za hojnou účast a zveřejňujeme pár fotek. které si můžete prohlédnout na adrese: www.kosetice.cz/kolem%2Ddokola%2Dkoseticka%2D2018/gs-1130/p1=2793

a video :   https://www.youtube.com/watch?v=67w3kzYrjHI

Už se těšíme na příští   - čtvrtý ročník, který proběhne tradičně poslední sobotu v srpnu 2019 a ukončen bude v obci Chýstovice.

Statistické údaje

 

 

Milí kamarádi, známí a sousedé, i vy přeshraniční,
dovolujeme si Vás pozvat na 3. ročník cyklo – turistické akce „KOLEM DOKOLA KOŠETICKA“, která se bude konat
v sobotu 25. 8. 2018 od 9:00 do 17:00 hod. Udělejte si čas a vezměte děti, partnera, babičku, dědu, kamarády nebo sousedy a přijďte si protáhnout tělo, dobře se najíst a napít a pobavit se. Zvolte jednu z doporučených tras po mikroregionu Košeticko a projděte se, proběhněte se nebo se projeďte na kole, koloběžce, kočárku s rodinou nebo partou známých. Nejde o žádný závod!!! Zaručujeme pohodovou atmosféru a krásné výhledy na mikroregion Košeticko i přes hranice .
Aktuality pro letošní ročník:
 Do akce se nám zapojí i obec Buřenice a vinotéka v Malé Pasece.
 Pravidlo 3 razítek: aby mohl být účastník zařazen do závěrečného slosování o ceny, musí mít na startovací kartě razítka minimálně ze tří „občerstvoven“. Platí pro nejkratší trasy pro malé děti, seniory, kočárky.
 Účastníci si budou moci zakoupit v každé „občerstvovně“ triko s logem akce. Pozor limitovaná edice!!!
 Letos končíme v Křešíně, hraje hudební skupina SAFYR.
Propozice k průběhu akce „KOLEM DOKOLA KOŠETICKA“
 Termín konání: 25. 8. 2018 od 9:00 do 17:00 hod.
 Start akce: v kteroukoli hodinu od 9:00 do 16:00 hod, z kterékoli „občerstvovny“ tzn. z Křešína, z Buřenic, z Košetic, z Onšova, z Chyšné, z Martinic a z Chýstovic
 Konec akce, závěrečné slosován o ceny, taneční zábava: v 17:00 hod na hřišti v Křešíně
 1. Doporučená trasa pro malé děti, seniory, kočárky – abychom všem umožnili podobné podmínky, naplánovali jsme letos tyto trasy dvě. Na Vás je, kterou si vyberete. Zde uplatníme pravidlo 3 razítek.
Trasa z Košetic: Košetice fotbalové hřiště – Buřenice – Kramolín – Blažnov – Křešín (9,1 km).
Trasa z Onšova: Onšov – Martinice – Chyšná – Chýstovice – Křešín (7,9 km).
 2. Doporučená trasa pro pěší – Křešín – Blažnov – Kramolín – Košetice – Onšov – Martinice – Chyšná – Chýstovice – Křešín (18,8 km).
 3. Doporučená trasa pro cyklo a zdatné turisty – Křešín – Blažnov – Skočidolovice – Starý Smrdov – Vyklantice – Buřenice – Košetice – Onšov – Martinice – Chyšná – Krčmy – Růžkovy Lhotice – Malá Paseka – Sudislavice – Staré Práchňany – Čáslavsko - Štědrovice – Křešín (31,7 km).
 Kdo bude mít ještě málo, může si prodloužit trasu z Malé Paseky – Čechtice – Jizbice – Kopaniny – Čáslavsko – Štědrovice – Křešín (celkem 38,5 km).
 Trasy jsou vedeny mimo hlavní komunikace, proto je třeba počítat i s horším terénem (lesní, polní cesty, lesní pěšina).
 Účastníci nemusí projít/projet celou trasu. Mohou si jí zkracovat nebo prodlužovat dle vlastních sil a možností a aktuálních povětrnostních podmínek. Jde pouze o doporučené trasy .
 V Křešíně na hřišti, Buřenicích u kulturního domu, v Košeticích na fotbalovém hřišti, v Onšově v hasičské zbrojnici, v Martinicích v hasičské zbrojnici, v Chyšné u koupaliště, v Chýstovicích ve škole budou fungovat „občerstvovny“ s nápoji a jídlem, kde se mohou účastníci občerstvit, odpočinout si, popovídat a dostanou zde i razítko do startovací karty. Také v Malé Pasece u hasičské zbrojnice budou k dispozici nápoje a můžete ochutnat víno z místní vinotéky. Tady si vše platíte.
 Pokud účastník akce (dospělí a děti od 15 let) zaplatí startovné 100,- Kč, obdrží startovací kartu s mapkou vyznačených doporučených tras. V každé „občerstvovně“ na Vámi zvolené trase dostane do startovací karty razítko obce a jeden nápoj zdarma. Další nápoje a jídlo si platí.
 Pokud účastník nezaplatí startovné, může se účastnit akce, ale nedostane startovací kartu, nepostupuje do závěrečného slosování o ceny a nedostane nápoje na „občerstvovnách“ zdarma. Vše si platí sám.
 Děti do 15 let neplatí startovné, dostávají svojí startovací kartu a jedno limo na každé „občerstvovně“ zdarma.
 Do závěrečného slosování o ceny, které proběhne v 17:00 hod na hřišti v Křešíně, postupují pouze vyplněné startovací karty opatřené razítky ze všech „občerstvoven“ nacházející se na Vámi zvolené trati. Výjimka pouze u pravidla 3 razítek viz. výše.
 Od 18:00 hod na hřišti v Křešíně hraje k tanci a poslechu hudební skupina SAFYR. Vstup je zdarma.
 Děti mají k dispozici skákací hasičské auto, dětské prolézačky.
 ÚČASTNÍCI AKCE SOUHLASÍ SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ, S POŘIZOVÁNÍM FOTOGRAFIÍ A VIDEOZÁZNAMU ZA ÚČELEM DOKUMENTACE A PROPAGACE AKCE A JEJICH ZVEŘEJNĚNÍ V TISKU A NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH MIKROREGIONU KOŠETICKO.
Statistické údaje z loňského 2. ročníku 2017 - bylo slunečno, teplota 32 °C, bezvětří.
Akce se zúčastnilo celkem 422 účastníků, věkový průměr: 28 let.
Kategorie 0 – 14 let: 114 účastníků Start z Martinic: 27 + 44 (děti + dospělí)
15 -70 let: 300 účastníků z Onšova: 10 + 28
70+: 8 účastníků z Košetic: 65 + 211
Trasy: 12 km: 78 účastníků z Křešína: 3 + 4
17 km: 82 účastníků z Chýstovic: 2 + 7
30 km: 147 účastníků z Chyšné: 7 + 14
37 km: 108 účastníků
Děkujeme všem za účast na loňském ročníku. Jsme rádi, že zúčastnily i „přeshraniční výpravy“ z Křelovic, Buřenic, Babic, Senožat, Čihovic, Hořepníku, Stanovic, Pelhřimova a Vás všech ostatních . Doufáme, že se přeshraniční spolupráce se sousedními regiony bude i nadále úspěšně rozvíjet .
Těšíme se na Vás i letos a doufáme, že nás přijdete podpořit svou hojnou účastí.
Spolek přátel mikroregionu Košeticko